CINEMA IN TIJDEN VAN COVID-19

Veilig naar de film!

Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat de Belgische cinemafans zich weer zorgeloos laten meeslepen door oude en nieuwe films én, uiteraard, jouw fantastische reclamespots. Coronavirus of niet. We zijn natuurlijk niet voor niets verkozen tot Media Sales House of the Year.

Maar een nieuwe tijd vraagt ook een nieuwe aanpak en daarvan houden we jullie hier op de hoogte. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Veelgestelde vragen over cinemabezoek

Net zoals alle cultuurhuizen zullen ook de bioscopen sluiten vanaf donderdag 29 oktober voor een periode van minstens 3 weken. Als bioscoopregie vinden we dat uiteraard enorm jammer. Gezondheid gaat echter voor. We weten dat deze maatregel tijdelijk nodig is en betuigen onze steun en solidariteit aan iedereen die in de frontlinie staat in de strijd tegen het virus. Alle lopende cinemacampagnes zijn in bespreking met de adverteerders geschorst of uitgesteld. We blijven positief en kijken met volle moed naar het eindejaar en 2021. Cinema is een medium dat mensen verbindt en meer dan ooit zal dat nodig zijn.
De veiligheid van de cinemabezoekers staat voorop. Bioscoopcomplexen nemen hiertoe maatregelen rond 3 pijlers en passen deze toe op hun manier:
  • Gespreide in- en uitstroom van bezoekers. Bv. 30 minuten voor de aanvang van de film gaan de deuren open. Filmbezoekers worden gevraagd om na de film de zaal zo snel mogelijk te verlaten. De aankoop van tickets gebeurt online.
  • Social distancing tijdens het bezoek: 1,5 meter afstand houden van andere personen die niet tot de eigen bubbel behoren. In de zaal laat je in verschillende complexen 1 of 2 stoelen tussen. In bepaalde zalen laat men ook een rij tussen de gereserveerde rijen leeg. Sommige zalen voorzien plexiglas.
  • Hygiënemaatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Overal is er handgel beschikbaar. De zalen worden tussen de verschillende voorstellingen door ontsmet. Het dragen van een mondmasker is verplicht, behalve bij het - al zittend - eten of drinken.
Zeker. Uit onze lopende bevraging bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar blijkt dat mensen naar de bioscoop gaan om hun gedachten te verzetten (33%) gevolgd door een fijne uitstap met vrienden of familie (25%). Cinema blijft een unieke sociale belevenis buitenshuis.
Dat hopen we uiteraard niet. Maar in dat geval vervallen de commerciële voorwaarden en loop je als adverteerder geen risico.
Uit de eerste resultaten van ons lopend onderzoek bij een Belgische steekproef van 16 en 65 jaar zijn er positieve signalen dat – mits in achtneming van de veiligheidsmaatregelen – mensen uitkijken om terug naar de bioscoop te komen. Meer nog, 63% van de trouwe cinemabezoekers zegt deze zomer terug naar de cinema te gaan.
Meer veelgestelde vragen

De filmprogrammatie

Er zijn een stapel nieuwe releases in het vooruitzicht: Top Gun, Black Widow, 007: No time to die, The King’s Men, The Conjuring 3